Si3D е изключително устойчив на всякакви климатчни условия или химикали, което осигурява отлична защита срещу корозия с лесен за почисване реквизит. Si3D може да повиши твърдостта на боята до 9H+, добавяйки прозрачен слой, който подсилва цвета. В зависимост от броя на слоевете, които полагаме,  дебелината може да варира. Удебеленото покритие, в комбинация с „изисканата“ структурна природа на Si3D-матрицата, правят слоевете издръжливи на абсорбция, причинена от често миене. Също така Si3D  не се повлиява от повечето познати химикали.Важна част от автомобилните покрития представляват разтворители. Течната консистенция, вискозитет и летливост на продукта, са силно зависими от използваните разтворители. Nanolex Car Care не поема никакви ароматизирани разтворители(в техния производствен формат), благодарение на характеристиката „Безопасност на здравето“, правейки продукта абсолютно безвреден в затворена среда.  

За поръчки: +359 890 580 997 / nanolexbg@gmail.com

 

Nanolex Si3D Ceramic Coating е изключително устойчиво на атмосферни и химически влияния покритие, което от своя страна осигурява отлична защита от корозия, а повърхностите обработени с него лесни за почистване. Nanolex Si3D Ceramic Coating увеличава общата твърдост на боята/лака до 9Н +, което е най-високата степен на защита от надраскване, добавяйки допълнителен слой с дебелина от 4 до 6 микрона, който пък способства за увеличаване на контраста и дълбочината на цвета, като леко го потъмнява и той става по-наситен.

В зависимост от броя на прилаганите слоеве Nanolex Si3D Ceramic Coating, дебелината на покритието може да варира.

Дебелината на защитният слой, съчетана със специфичният структурен характер на матрицата на Si3D, прави това покритие устойчиво на надраскване, причинено от често миене на автомобила и устойчиво на силно активни химически вещества.

Важна част от автомобилните перманентни покрития са разтворителите. Поради течната си консистенция, вискозитет и нестабилността на продукта те са силно зависими от използваните разтворители. Nanolex Si3D Ceramic Coating не съдържа никакви ароматни разтворители, като това го прави безопасен за употреба в затворена среда.

За разлика от традиционните защитни покрития, като например автомобилната вакса и конвенционалните полимерни покрития, където защитната ефективност намалява с времето и особено при използването на обезмасляващи или алкални детергенти или защото са механично отстранени, Nanolex Si3D Ceramic Coating има изключителна дълготрайност и устойчивост на тези фактори.

Производителят гарантира 30 000 км устойчивост на покритието върху положената повърхност, а тъй като тези километри всеки може да измине за различно време, те определят и време от поне две години!

 

Начин на употреба:

ВАЖНО: При полагането на продукта Nanolex Si3D Ceramic Coating, ви препоръчваме да използватe подходящи средства за лична защита. Използвайте нитрилни ръкавици, за да сте сигурни, че ръцете ви са защитени от всякакво възможно увреждане на кожата ви при досег с препаратите.

Количеството от Nanolex Si3D Ceramic Coating е достатъчно за обработка на един средно голям автомобил!

Температурата на помещението където ще се полага покритието върху автомобила трябва да е между 5-30 ° C. Да се избягва директна слънчева светлина и / или висока влажност на въздуха.

  1. Nanolex Si3D може да се прилага директно върху всички лакирани повърхности. Лаковата повърхност трябва да бъде суха и почистена от всякакви замърсявания или прах. Силно препоръчваме да използвате Nanolex EX Cleaner непосредствено преди полагането на перманентното покритие, за да се уверите, че всички масла /пълнители и други замърсявания са отстранени напълно от повърхността.

Ако колата е машинно полирана преди прилагането, това е абсолютно необходимо, за да се отстранят всички пълнители и масла останали върху лака от използваните полиращи пасти. Ако не ги отстраните то на местата, където са останали ще се появят матови петна, когато нанесете Nanolex Si3D Ceramic Coating.

  1. Разклатете бутилката преди употреба! Положете кърпичката за апликиране върху адаптора за нанасяне и изсипете от покритието върху нея, като ползвате 5-10 капки на квадратен метър. Nanolex Si3D се прилага пестеливо, чрез триене с лек натиск и кръстосани движения, докато целият продукт е равномерно разпределен и само много малко остатък от него остане видим. Премахването на остатъка на покритието се извършва с меката лилава микрофибърна кърпа и след максимум 3 минути. Не е необходимо силен натиск за да го премахнете напълно, просто полирайте леко повърхността докато не останат видими следи от продукта.

* Когато усетите, че кърпичката за апликация се е втвърдила, тогава я сменете с нова кърпичка от комплекта!

* Правете всеки панел наведнъж и изцяло!

* Възможно е да се прилагат няколко слоя Si3D, ако го направите така, задължително е да полагате следващ слой незабавно след всеки нанесен слой от покритието или най-много до 10-та минута след предходния слой.

  1. След полагане на Nanolex Si3D е необходимо да оставите покритието да получи пълна якост в продължение на най-малко 12 часа (при температура на околната среда, която се приема за 20 ° C), като през това време автомобила не бива да бъде мокрен.

Не мийте автомобила с пароструйка, водоструйка или химически препарати в рамките на първите 72 часа!

Времето за консервиране е в зависимост от температурата, като при направените тестове от Nanolex е установено, че при температура от 20° C времето е 12 часа, при 50 ° C е 3-4 часа, а при 80 ° С е 2 часа.

Това може да бъде полезно за хората или детайлинг центровете извършващи услугата, които ползват термо камера!

*За измиване на автомобила и поддръжка на покритието в добра кондиция, препоръчваме измиването да се извършва с шампоана Nanolex Reactivating Shampoo!